Pääleht |
Uudissõ |
Märgotus |
Elo |
| |
|
|
Uma söögimeistri tekk’ tsigahää tordi | | Harju Ülle
Piiri Köögi söögimeistri Karu Kadri (31) praadileevätort «Tsiga hää!» sai Nami-Nami söögiportaali esämaaliidsi tortõ võistlusõl kõgõ parõmba sooladsõ tordi preemiä.
«Paksõ torti vabariigi aastapäävä kontsõrdi aigu Võrol Kandlõ kultuurimaja kohvikun ja inemiisile miildü,» kõnõl’ Kadri.
Tordi mõtõ tull’ Kadril vanast kodotsõst kombõst: päält tsiatapmist pakutust praadimassast ja -sibulast. Tordi jaos praatsõ tä tsiarasva seen 27 kodoleeväviilu. Leeväkoorõ jätt’ leso pääle kuioma.
Edimädse leeväkihi pääle määrse tä hapnõst koorõst, toorjuustust ja sidrunimahlast tettü kreemi, tõsõ pääle sibula-ubina-tüümiani sahvti ja kolmandas (paksus) kihis sai kõrnõpasteet.
Üleüü saisnu tordi pääle tsipsas’ tä jahvatõdut leeväkoorigupurru. Ilostusõs pand’ kergele praadidu massatükü, hapnõ kurgi lipsikese ja kurõmar’a.
Täpsembä torditegemise oppusõ saa Facebookist Piiri Köögi lehe päält vai Karu Kadri käest. | | | Karu Kadri «Tsiga hää!» tort.
Pilt eräkogost |
|
|
|